Nieuws

LB: ZZP: Fiscaal Kompas ZZP Zorg

Geplaatst: 12 augustus 2024
Kenmerk: 2024.53690

LB: ZZP: Fiscaal Kompas ZZP Zorg

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het Fiscaal Kompas ZZP Zorg.

Het Fiscaal Kompas ZZP Zorg (hierna ook : Fiscaal Kompas) bevat een nadere toelichting op relevante wet- en regelgeving voor de loonheffingen voor de zorg, inclusief een overzicht hiervan. Het Fiscaal Kompas is bedoeld om zorgorganisaties te ondersteunen en kan een handvat bieden bij het beoordelen van de arbeidsrelatie met een zorgprofessional voor de loonheffingen.

In het Fiscaal Kompas wordt aangegeven wat de fiscale aandachtspunten zijn voor de zorgsector bij het werken met ZZP’ers. In het Fiscaal Zorg Kompas zijn opgenomen: een voorbeeld overeenkomst van opdracht, een voorbeeld raamovereenkomst, een stappenplan voor het inhuren van zorgprofessionals, een checklist ZZP-dossier en een ZZP-verklaring.

De inhoud van het Fiscaal Kompas is niet afgestemd met de Belastingdienst.

Documenten en publicaties 

  • Fiscaal Kompas ZZP Zorg, 1 juli 2024. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl.© Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon