Nieuws

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 22 - 28 augustus 2024

Geplaatst: 29 augustus 2024
Kenmerk: 2024.53736

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 22 - 28 augustus 2024

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 22 - 28 augustus 2024

In de CAO Rijk staan verblijfskostenvergoedingen die gelden voor ambtenaren op dienstreis. Maar u kunt deze ook toepassen voor andere werknemers, als zij vanuit kostenoogpunt in gelijke omstandigheden verkeren als ambtenaren op dienstreis. In de handreiking Aansluiten bij verblijfskostenvergoedingen CAO Rijk leest u meer informatie hierover.

De Belastingdienst heeft een nieuwe versie van het formulier Model Opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling) gepubliceerd. Vanaf nu kunnen studenten en scholieren die geen gebruikmaken van de studenten- en scholierenregeling dit formulier ook gebruiken.

Een salarisprofessional vraagt: “Een medewerker gaat met RVU voor het volledige bedrag € 2.182 (drempelvrijstelling) binnen de 3 jaar voor AOW-leeftijd. Mag je als werkgever naast de RVU een brutotoeslag geven?” Weet u een antwoord op deze vraag?

Een manager zegt een werknemer een aanvulling op de WGA-uitkering toe tot 100% van het oude salaris. Een vakgenoot vraagt: “Klopt het dat voor beide IKV’s loonbelastingtabel ‘maandtabel wit’ moet worden toegepast?” Daarnaast stelt ze ook nog een vraag over de berekeningswijze van de loonheffing. Helpt u uw vakgenoot door een reactie te plaatsen op het forum?

Doet u mee aan de peiling? ‘Sep verblijft gedurende 3 maanden elk weekend op de camping. Hij reist vrijdag van zijn werk naar de camping en maandag van de camping weer naar zijn werk. De rest van de week reist hij van zijn woonplaats naar de werkplek. De werkgever wil een vergoeding van € 0,23 per kilometer geven voor alle reizen. Welke stelling is juist?’ U hebt 4 keuzeopties.

Documenten en publicaties

  • Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 22 - 28 augustus 2024. Klik hier / Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl.© Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.