Nieuws

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 29 augustus 2024 - 4 september 2024

Geplaatst: 05 september 2024
Kenmerk: 2024.53800

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 29 augustus 2024 - 4 september 2024

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 29 augustus 2024 - 4 september 2024.

Onderwerpen: 

  • Eigenrisicodrager WGA/ZW
  • Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens
  • IKV
  • Privégebruik auto
  • Reizen vanaf camping naar werk

Beste salarisprofessional,


Werkgevers die per 1 januari 2025 eigenrisicodrager (ERD) willen worden voor de WGA en/of ZW, moeten zorgen dat de Belastingdienst het aanvraagformulier vóór 2 oktober 2024 heeft ontvangen. Dat geldt ook voor werkgevers die het ERD willen beëindigen.

De Belastingdienst heeft de ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens loonaangifte 2e halfjaar 2024’ gepubliceerd. In deze brochure vindt u uitleg over fouten in werknemersgegevens waarvoor u een foutenrapport kunt ontvangen. Ook vindt u oplossingen voor gemaakte fouten.

“Volgens het kennisdocument inkomstenverhouding is het niet verplicht om een nieuwe IKV aan te maken als de arbeidsovereenkomst niet wezenlijk wijzigt. Ook de hoge of lage WW-premie wijzigt niet. Wat te doen bij een wijziging van BBL naar een contract voor onbepaalde tijd?” Deze vraag legt een salarisprofessional aan u voor. Helpt u uw vakgenoot verder?

Een vakgenoot legt 4 verschillende scenario’s voor die betrekking hebben op medewerkers die hun auto privé gebruiken. Hoe werkt het in die gevallen met de bijtelling? Weet u de antwoorden?

Sep verblijft gedurende 3 maanden elk weekend op de camping. Hij reist vrijdag van zijn werk naar de camping en maandag van de camping weer naar zijn werk. De rest van de week reist hij van zijn woonplaats naar de werkplek. De werkgever wil een vergoeding van € 0,23 per kilometer geven voor alle reizen. Welke stelling is juist? U hebt 4 keuzeopties.

Documenten en publicaties

  • Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 29 augustus 2024 - 4 september 2024. Klik hier / klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl.© Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.