Nieuws

BTW: VpB: Subsidies voor verplaatsing en innovatie veehouderij

Geplaatst: 05 september 2024
Kenmerk: 2024.53809

BTW: VpB: Subsidies voor verplaatsing en innovatie veehouderij

In dit nieuwsbericht informeren wij u over twee nieuwe subsidies die het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur gaat verstrekken. De eerste subsidie is de subsidie ‘Landelijke verplaatsingsregeling voor veehouderijen met piekbelasting ook aangeduid als ‘Lvvp’. De tweede subsidie is de subsidie ‘Investeringsmodule van de subsidiemodules brongerichte verduurzaming stal- en managementmaatregelen’, ook aangeduid als ‘Sbv’.

Landelijke verplaatsingsregeling voor veehouderijen met piekbelasting

Veehouders die willen verkennen of een bedrijfsverplaatsing een wenselijke en haalbare optie is ontvangen een subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek. Zij kunnen experts inschakelen om verschillende aspecten van een bedrijfsverplaatsing, zoals de bedrijfseconomische, juridische en fiscale aspecten, te laten onderzoeken. Daarnaast kunnen zij dienstverleners inschakelen om te helpen bij het vinden van een geschikte hervestigingslocatie. In de tweede module «uitvoering bedrijfsverplaatsing» krijgen veehouders subsidie voor de daadwerkelijke verplaatsing van het veehouderijbedrijf.
Er zijn twee vormen van bedrijfsverplaatsing: het letterlijk demonteren, verhuizen en elders weer opbouwen van het bedrijf of, meer waarschijnlijk, het overnemen van een bestaande (veehouderij)locatie elders om daar de veehouderij voort te zetten. 

Documenten en publicaties 

  • Brief Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, nr. 35 334 Problematiek rondom stikstof en PFAS, 2 september 2024. Klik hier 

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl.© Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.